Хочу поставити генератор на два будинки

DonLimon
Відправлено 1 місяць, 1 тиждень тому в розділ ОСББ, переглянуто 64 раз(-ів)

Планую брати генератор одразу на два будинки - свій і сусіда, щоб не ставити кожному окремо. Але взагалі не розумію, як правильно підібрати потужність і тип, щоб вистачало на все і не було проблем.

Підкажіть: — як розрахувати генератор на два будинки і який тип краще брати? — і чи обов’язково потім його регулярно обслуговувати чи можна просто користуватись без цього?

Кількість коментарів: 4
  • naiad
    1 місяць тому

може краще у профільні компанії звернутися - там підкажуть

• TarahtuHa
    1 місяць тому

Складывайте пиковые нагрузки обоих домов - холодильники, насосы, котлы, освещение - и добавляйте к этому хотя бы 20–30% сверху. Тип берите только инверторный, если планируете питать чувствительную электронику, либо качественный дизель, если дом огромный и нагрузки стабильно высокие.

Тут важно не забывать, что любая механика при интенсивной работе «устает», и через какое-то время всё равно придется искать тех, кто выполняет квалифицированный сервис генераторов https://www.tprom.com.ua/service-generator-ru/ так как своими руками можно только масло поменять, а с настройками автоматики лучше не играть. Если игнорировать плановые осмотры, в самый неподходящий момент, когда свет выключат на сутки, ваша общая установка просто не заведется, и виноватых найти будет крайне сложно. Лично я советую сразу продумать схему переключения через нормальный АВР (автоматический ввод резерва), чтобы не бегать с переносками, а то дружба между соседями заканчивается там, где начинаются проблемы с неработающей техникой в мороз.

• NitaVesna
    3 дня, 10 годин тому

На два будинки очевидно, що генератор потрібно брати із великою потужністю

• IvanStadnik
    2 дня, 11 годин тому

Правду ви кажете. Оптимальний варіант, як на мене, це ось такий дизельний генератор 100 кВт https://www.powersol.com.ua/uk/shop/generatory-uk/100-kvt-uk/dyzelnyj/ . Працює відмінно, має показово високу потужність якої точно вистачить на те, щоб закривати потреби двох повноцінних будинків.

Додати коментар
Форум
Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь, щоб залишити коментар!

Розділи
ОСББ

тут обговорюємо питання щодо створення та роботи ОСББ