Вітаю! О, це класична дилема: як дати дитині "екшен" і при цьому зберегти люстри та вази :) З власного досвіду можу порадити дві речі. По-перше, класичні бластери NERF. Вони стріляють м'якими дротиками, абсолютно безпечно, хоча ці дротики потім доводиться шукати по всій квартирі.
А другий варіант, який нам "зайшов" навіть більше, — це гелеві бластери (орбігани). Вони стріляють маленькими гідрогелевими кульками (орбізами). Вони трохи "щипаються", але не травматичні, і головне — при попаданні в стіну чи меблі вони просто розсипаються на дрібні шматочки, які потім висихають і легко прибираються.
Хоча, якщо бути відвертим, мого сина зараз будь-яка фізична іграшка відриває від комп'ютера максимум на годину. Все одно повертається до своїх "стрілялок" на моніторі. І ці сучасні ігри вимагають таких ресурсів, що мій ноутбук, який я вважав досить потужним для роботи, вже їх не тягне.
Я нещодавно, до речі, через це зацікавився темою хмарного геймінгу. А потім почав копати глибше і з подивом виявив, що ця ж технологія використовується для значно серйозніших речей, ніж ігри. Виявляється, оренда GPU у хмарі https://my.rv.ua/your-health/gpu-u-hmari-instrument-dlya-ai-ta-innovaczij-biznesu/ — це потужний інструмент для АІ та інновацій бізнесу. Компанії використовують ці потужності для машинного навчання, аналізу даних та складних розрахунків. Це ще й питання безпеки даних, оскільки всі обчислення відбуваються в захищених дата-центрах.
Ось так, шукав рішення для ігор, а знайшов технологію для бізнесу :) Але для квартири все ж раджу орбігани!