Питання по авто

DonLimon
Відправлено 1 день, 17 годин тому в розділ ОСББ, переглянуто 9 раз(-ів)

Всі знають що коли у тебе є авто то треба купувати автостраховку. Але от я не розумію, у мене є машина є автоцивілка, хочу поїхати на пару днів на ній до знайомих за кордон, а мені говорять що купуй зелену карту. Так а навіщо якщо у мене вже є страховка?

Кількість коментарів: 2
  • TarahtuHa
    7 годин тому

Насправді автоцивілка (ОСЦПВ), яку ти оформив в Україні, діє тільки на території України. А от коли виїжджаєш за кордон, твоя відповідальність на дорозі повинна бути застрахована згідно з міжнародними вимогами. Саме для цього й існує Зелена карта — це такий міжнародний аналог нашої автоцивілки, але для інших країн.

Тобто одна страховка не замінює іншу — це два різні поліси для різних територій. Якщо їдеш за кордон навіть на кілька днів, без Зеленої карти можуть не пустити на кордоні або доведеться платити штраф, якщо щось станеться на дорозі.

Якщо цікаво розібратись глибше, ось стаття про те, чим відрізняються автостраховки ОСЦПВ та Зелена карта — https://dnl.dn.ua/blog/user_26431/chim-vidriznyayutsya-avtostrakhovki-ostspv-ta-zelena-kartka_210714 там усе чітко і зрозуміло пояснено.

• Aleks1978
    6 годин тому

Багато хто плутає автоцивілку із «зеленою картою», але це різні речі. Автоцивілка діє лише на території України, тоді як зелена карта — це міжнародна страховка, яку вимагають при виїзді за кордон на власному авто. Якщо ви плануєте подорож за межі України, навіть до найближчих країн, таких як Польща, Румунія чи Угорщина, зелена карта є обов’язковою. Без неї вас просто не пропустять через кордон, або можуть бути проблеми при ДТП за кордоном. Тому, навіть якщо у вас є автоцивілка — для виїзду обов’язково оформлюйте зелену карту. Це не лише вимога, а й ваша безпека.

Додати коментар
Форум
Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь, щоб залишити коментар!

Розділи
ОСББ

тут обговорюємо питання щодо створення та роботи ОСББ